Evde Cilt Bakımı İçin En Etkili Yöntemler

cilt ve yüz bakımı

Cilt bakımının Önemi Nedir?

 

Dermatologlar ve güzellik uzmanları tarafından da cilt bakımının önemi yıllardır vurgulanır. Bir insan vücudu kendini 28 günde yeniler. Buna bağlı olarak da cilde yapılan bakıma göre cilt iyiye veya kötüye doğru ilerler. Doğru bir cilt bakımı rutini sayesinde cildinizde oluşabilecek problemleri öncesinde önlemek mümkündür.

  1. Cildinizi Temizleyin

 

Cilt bakımında gerekli olan en etkili adım cilt temizliğidir. Cildin fazla yağ ve kirden arınması için cilt temizleme ürünleri tercih edilir. Evde cilt bakımı için de tercih edilen bazı cilt temizleme ürünleri vardır. Bunlar;

 

 

 

  1. Cildinizi Nemlendirin

 

Sağlıklı ve parlak bir görünüm için nemlendirme işlemi cilt bakımının önemi ve gerekliliğini gösterir. Tüm cilt tiplerinde nemlendirici kullanımı tavsiye edilir. Buna bağlı olarak tercih edebileceğiniz nemlendirme ürünlerinden bazılarını sizlere sıraladık.

 

 

 

  1. Peeling Uygulaması Yapın

 

Peeling cilt bakımında yenilenmenin başlıca aşamalarından birini oluşturur. Çeşitli peeling ürünleri ile ölü deriden arınarak hücrelerinizi canlandırabilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygun ya da hassas ciltler için olan peeling ürünleri bulunur. Bu ürünlerden bazıları şu şekildedir;

 

 

 

  1. Yanınızdan Güneş Koruyucu Ürünlerini Ayırmayın

 

Sadece yaz aylarında değil aslında her zaman kullanılması gereken cilt bakım ürünleri arasında güneş koruyucular gelir. Cilt tipinize uygun olan cilt yapınızı bozmayacak türden güneş koruyucular tercih edebilirsiniz. Sizi güneş lekelerinden ve diğer etkilerinden koruyacak güneş koruyucu ürünlerin bazılarını sizlere şu şekilde sıralayabiliriz;

 

 

 

 

  1. Cilt Tipinize Göre Bakım Yapın

 

Doğru bir cilt bakımı için cilt tipinize uygun olan ürünleri tercih etmeniz gerekir. Genel olarak insanlarda üç farklı cilt tipi görülür. Bunlar; kuru cilt, karma (normal) cilt ve yağlı cilt tipleridir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz nemlendirme oranının daha yoğun olduğu BiodermaSensibioFoaming Jelveya Cerave Nemlendirici Losyon gibi cilt bakım ürünleri tercih edebilirsiniz. Yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız da CeraveFoamingCleanser ya da La RochePosayEffaclar Jel tercih edilebilir.

Karma yani normal cilt tiplerinde Avene MousseNettoyante Cilt Temizleyici Köpük gibi hem arındıran hem de nemlendiren içeriğe sahip bakım ürünleri kullanılabilir. Eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz de hassas ciltlere özel olan La RochePosay Hassas Cilt İçin Miseller Su ürünlerinden yana tercih yapabilirsiniz.

  1. Beslenme ve Uykunuza Dikkat Edin

 

Sağlıklı bir yaşam biçimi tercihi cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Doğru bir cilt bakımı için mutlaka dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Diyetisyen Dilara Koçak da cilt sağlığının korunması için sağlıklı beslenmeyi öneren isimlerdendir. Bunun yanı sıra yeteri kadar uyku uyumanız, ciltteki hücrelerin verimli bir şekilde yenilenmesini sağlar. Düzenli ve doğal beslenmeyle birlikte düzenli bir uyku ile cilt bakımında en büyük verimi elde etmek mümkündür.

Etiketler: yüz bakımı, cilt bakımı
Ağustos 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR