Parlak Saçlar İçin Etkili 5 Yöntem

Parlak Saçlar

Sağlıklı ve parlak saçlar için yöntemler yıllardır merak edilen konular arasındadır. Aslında sağlıklı ve parlak bir görünüm için saç tipine uygun ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra parlak ve sağlıklı saçlara ulaştıracak olan en etkili 5 yöntemi sizlere belirttik. Yazımızın devamında kendi saçınızda da uygulayabileceğiniz alternatif saç bakım yönteminin nasıl olabileceğini öğrenebilirsiniz.

Saçlarınızın Sağlıklı ve Parlak Olmasını Sağlayın

Sönük ya da yıpranmış, çok işlem görmüş saçlara sahip olan kişiler için sağlıklı ve parlak saçlar çok uzak görünür. Aslında doğru yöntemler ile saçların her zaman sağlıklı ve parlak görünmesini sağlamak mümkün. Bunun için doğru saç şampuanı, bakım kremi ve besleyici yağları tercih etmek gerekir. Aynı zamanda sağlıklı beslenmenin de saç bakımında olumlu etkiler oluşturduğunu bilmeniz önemlidir.

             1. Saçınızı Yıkarken Suyun Sıcaklığına Dikkat Edin

Hem sıcak hem de soğuk sudan kaçınarak duş alırken veya saç yıkarken ılık su tercih edilmelidir. Ilık su sayesinde doğru saç temizliği ve bakımı için ilk adım atılmış olur. Ayrıca çok sıcak ve çok soğuk suyun saça bazı zararları olduğunu da unutmamak önemlidir.

             2. Saç Tipinize Uygun Şampuan Kullanın         

Yıpranmış ya da boyalı saçlara göre pek çok farklı şampuan bulunur. Bunun yanı sıra her saç tipine uygun olan ve dermatolojik olarak da test edilmiş çeşitli şampuanlar vardır. Saçlarınız için doğru olan bir şampuan tercih ederek bakımınıza olumlu etki oluşturabilirsiniz. Özek Pharma ürünleri arasında da bulabileceğiniz her tipe uygun olan şampuanları sizlere aşağıda belirttik.

Sıraladığımız şampuanların hepsi tüm saç tiplerine uygundur. Parlak saçlar için şampuan tercihinizi bu ürünlerden yana kullanabilirsiniz.

             3. Saçlarınız İçin Besleyici Yağlar Kullanın

Saç sağlığının korunması için en besleyici içerikler ve yöntemler arasında saç besleyici yağlar bulunur. Saç bakımında etkili olan yağ içeriklerini barındıran besleyici yağlar ile saçlar canlılığını korur. Saç tipine uygun olarak üretilen bir saç besleyici yağ kullanılarak yıpranmalara çözüm bulabilir, saçlarınızın çok daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Saçlarınız için kullanabileceğiniz besleyici yağlar için Özek Pharma ürünlerini inceleyebilirsiniz.

  • NuxeHuileProdigieuseOr Altın Parıltılı Kuru Yağ 50 ml
  • NuxeHuileProdigieuse Çok Amaçlı Kuru Bakım Yağı 50 ml
  • DucrayCreastimLotion 30 ml 2'li Saç Dökülmesine Karşı Bakım Losyonu

             4. Doğru Saç Kremini Kullanın

Saç kremleri hem yıkanabilir hem de yıkanmadan kullanılabilir olarak ikiye ayrılır. Aynı zamanda saç tiplerine göre de saç kremlerinde değişiklik görülebilir. Kendi saç tipinize ve şekline uygun olan türde bir saç kremi ile saç bakımı yapabilirsiniz. Bu açıdan doğru saç kremi seçimi oldukça önemlidir. Parlak saçlar için saç kremi tercihinizde değerlendirebileceğiniz ürünlerden bazılarını sizlere aşağıda maddeler halinde sıraladık.

  • MauiBambooFibers Saç Kremi 385 ml
  • DucrayAnaphase Besleyici ve Güçlendirici Saç Kremi 200 ml
  • VichyDercosDensi Solutions Dolgunlaştırıcı Saç Kremi 200 ml

Belirtmiş olduğumuz saç bakım kremlerinin hepsine ve çok daha fazlasına uygun fiyatlar üzerinden ulaşmanız mümkündür. Tüm saç kremi ürünleri için Özek Pharma web mağazasına göz atabilirsiniz.

             5. Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin

Işıl ışıl parlayan ve sağlıklı saçlara sahip olmak için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Saçları besleyen pek çok farklı besin değerine sahip yemekler vardır. Mümkün olduğunca dengeli beslenerek ve bu besinlerden tüketerek saçlara dolaylı yoldan etkide bulunabilirsiniz. Özellikle de C vitaminin yoğun olduğu besinler saç sağlığına iyi gelir. Doğru beslenme ve sağlıklı beslenme düzeni ile saç sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Etiketler: saç bakımı
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR