Yüz Bakımının Önemi

yüz bakımı

Sabahları ve geceleri yüzünü yıkamak için zaman ayıranların gün boyunca sağlıklı seçimler yapmaları daha olasıdır. Yüz bakımı, kapsamlı bir ağız bakımı ve saç bakımı rutini ile birleştirilebilir. Tüm bunları yapmak, sizi daha iyi yemeye ve egzersiz yapmaya motive etmeye yardımcı olabilir. Bunların hepsi daha mutlu, daha sağlıklı olmanızı sağlar.

Daha iyi göründüğünüzde kendinizi daha iyi hissedeceğiniz oldukça iyi bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla yüz bakımının önemini küçümsememek gerekir. Günlük bir yüz bakımı rutinine sahip olmak, en iyi şekilde görünmenize ve dünyaya çıktığınızda en iyi adımınızı atmanıza yardımcı olur.

Yüz Bakımı Neden Yapılmalıdır?

Lekeleriniz, hiperpigmentasyon, şiddetli akne veya başka herhangi bir sorununuz olmasa bile, sağlıklı bir cilt için ve cilt sorunlarından uzak tutmak için yüz bakımını ihmal etmemek gerekir. Ayrıca, cildinizin herhangi bir şeye ihtiyacı olup olmadığını veya hormonlara, kirliliğe, strese ve diğer elementlere nasıl tepki verdiğini öğrenmenin en iyi yoludur. Yüz bakımının önemi ve faydalarına değinmek gerekirse, yüz bakımı stresi azaltır, kişinin özgüvenini yükseltir ve bunlara ek olarak mikrop ve bakterilerden yüksek ölçüde koruma sağlar.

Yüzünüzde vücudunuzdaki çeşitli sistemlere bağlı yüzlerce baskı noktası vardır. Bu basınç noktalarına masaj yapıldığında vücudunuz buna tepki verir. İyi bir yüz masajı sadece cildinizin parlamasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda diğer organların işleyişini de etkiler. Bu, yüzünüz için bir tür egzersiz. Yüz bakımı ürünlerini kullanırken yüzünüze masaj yapar gibi uygulamaktan çekinmeyin.

Düzenli yüz bakımı ve yüz masajları hücre yenilenmesini hızlandırır ve kolajen gelişimini destekler. Bu size daha genç görünen bir cilt verir. Öte yandan, yaş ilerledikçecilt parlaklığını kaybetmeye başlar. Bu normal bir süreçtir. Yaşam tarzınız ve cilt gözeneklerine yerleşen kirlilik cildinizin iyileşmesini zorlaştırır. Bu noktada doğru yüz bakım ürünlerini kullanmak cildin gençleşmesine yardımcı olabilir.

yüz bakımı

Yüz Bakımı Ürünleri

Yüz bakımı kişinin fiziksel ve mental olarak kendini iyi hissedebilmesinin en rahat ve en kolay yoludur. Herhangi bir ürüne başlamadan yüz bakım ürünlerinin içeriği ile ilgili bir araştırma yapılmalı, doğal içeriğe sahip olan ürünler tercih edilmelidir. Yüz bakımı ürünleri aşağıdaki şekilde kategorize edilebilir:

  1. Temizleyiciler ve Tonik

Temizleyici, yüz bakım rutininin en başında yer alan üründür. Herhangi bir makyaj uygulanmasa da sağlıklı bir cilt için yüzün en az sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlenmesi gerekmektedir. Kullanılacak ürünün yüzü tamamen kurutmayacak fakat derinlemesine temizlik de sağlayabilecek bir ürün olması gerekir.

Sizin için doğru temizleyiciyi bulmak bir deneme yanılma süreci olabilir. Kuru cildiniz varsa, alkol veya koku içermeyen bir ürün kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cildiniz yağlı olma eğilimindeyse, yağsız bir seçenek aramak isteyeceksiniz ve bir tonik kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra uygulanan tonik cildi pürüzsüzleştirebilir, yumuşatabilir ve sakinleştirebilir. Tonikler genellikle cildinizi besleyen ve eski haline getiren ve kızarıklık ve kuru lekeleri azaltabilen bileşenler içerir. Temizleyici ve Tonik ikilisinde kullanıcıların en memnun olduğu markalar Bioderma, La Roche, Ducray, Lubex ve Vichy’dir.

  1. Nemlendirici

Temizleyiciler gibi nemlendiriciler de herkes içindir ve yüzünüzü her yıkadığınızda kullanılmalıdır. Ve temizleyiciler gibi, doğru olanı ararken biraz deneme yanılma tamamen normaldir; örneğin yağlı cilt, hafif, yağsız veya jel ürünlerden yararlanabilir. Nemlendiriciler cildinizin kurumasını önleyerek cildinizin nemli ve pürüzsüz olmasını sağlar. Cildiniz nemi hapsetmek için hafif nemliyken uygulandığında en fazla etkiyi hissedebilirsiniz. Kaliteli bir nem hissi için Madeleb,Bepanthol, La Roche ve Bioderma’nın ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

  1. Güneş Koruyucular

Bazı nemlendiriciler SPF içerir, ancak özellikle nemlendiricinizin SPF'si 30'un altındaysa, güneş koruyucu ile ikiye katlamak en mantıklı seçenektir. Güneş koruyucunuzun hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruduğundan emin olun. Güçlü bir koruma için Vichy, Babe ve La Roche’ın ürünlerini tercih edebilirsiniz.

  1. Serum ve Ampüller

Cilt bakım rutininize isteğe bağlı bir diğer ilave olan serumlar ve ampüller, cilt sağlığını, kızarıklığı yatıştırmak ve doku sıklığını iyileştirmek gibi çeşitli şekillerde destekleyen antioksidanlar veya retinol gibi bileşenler içerir.Babe, Lubex, EtatPurPureve La Roche’ın ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Yüz Bakımı Ürünlerinin Fiyatları

Ürün skalası ve kategori genişliği akla yüz bakım ürünlerinin fiyatlarını getirmektedir. Marka ve içerik bazında fiyatlandırma yapılabilen bu ürünlerde önemli olan alerjik reaksiyonlara yol açmayacak, doğal içeriğe sahip ürünleri kullanmaktır. Cildimiz sahip olduğumuz en önemli ve en değerli yapımızdır. Dolayısıyla fiyatından çok, içeriğe odaklanılarak alışveriş yapılmasını tavsiye ediyoruz. Doğal içeriğe sahip yüzlerce ürüne hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşmak için www.ozekpharma.com’u ziyaret edebilirsiniz!

Etiketler: yüz bakımı
Haziran 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR