Eklem Sağlığı

Eklem Sağlığı Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler Bu Başlık Altında

EKLEM SAĞLIĞI

 Eklemler iki kemik ucunda kıkırdak bulunan, bir kapsül içerisinde sinoviyal membranın ürettiği eklem sıvısı ile oluşan yapılardır. Kıkırdak yapısı sürtünme ve darbelere dayanıklıdır. Kıkırdak dokusunun direkt kan dolaşımı olmadığı için desteklenmezse yenilenme kabiliyeti çok düşüktür. Kıkırdak yapısı hücrelerin ürettiği kollajen, kondroitin sülfat ve hyaluronik asit gibi maddelerin yanında büyük oranda su içerir.

 

EKLEM RAHATSIZLIKLARI

 

Osteoartrit: Eklem kıkırdağının ilerleyen bir şekilde kaybı ve kemik dokusunda değişikliklerle görülen bir hastalıktır. Sabahları oluşan tutukluk, hareket edildiğinde ağrı oluşması, yürüme esnasında çatırdama sesi duyulması ve sürtünme hissi, diz etrafındaki derinin kızarması ve şişmesi semptomlarıdır.

Romatoid artrit: Enflamasyonun yoğun görüldüğü dönemsel alevlenmeler olabilen otoimmün bir hastalıktır. İmmün sistem saldırısı sonucu önce kıkırdak yapısı bozulur, eklemler daha şiş ve kızarık görülür. İlerleyen dönemde kemik yapısı da aşınmaya başlar, şekil bozuklukları ortaya çıkar.

Ankilozan spondilit: Özellikle omurgadaki enflamasyon nedeniyle kıkırdak dokusunun kaybı ile başlayan ilerleyen dönemde omurga kemiklerinin kaynaşması şeklinde devam eden otoimmün bir rahatsızlıktır.

 

PARMAK ÇITLATMAK EKLEMLERİMİZE ZARAR VERİR Mİ?

 

 Parmak çıtlatıldığında eklemlerin arası açılarak hava boşlukları oluşur. Daha sonrasında eklem hızla daraldığında bu boşluk duyulabilir bir ses çıkarır. Parmak çıtlatmak artrite neden olmaz ancak sıkça yapılması eklemi çevreleyen bağların hastalanmasına ve tutmada güçsüzlüklere neden olabilir.

 

EKLEM SAĞLIĞINA ETKİLİ BİLEŞENLER

 

Glukozamin: herhangi bir gıdayla alınamayan, vücutta glukozdan üretilebilen, kıkırdak dokusunun yenilenmesi için gerekli temel yapıtaşıdır. Enflamatuar etki göstererek ağrı, şişlik ve kızarıklığı azaltır, antienflamatuar ilaç kullanımını azaltır, bu ilaçların zararlı etkilerinden korur. Eklem üzerindeki etkisi kullanımının sonundan sonra da devam eder.

 

Kondroitin: Dışarıdan besinlerle alınamayan, eklemde en çok bulunan, eklem kıkırdağına dayanıklılık veren bileşendir. Kollajen ve hyaluronik asit yıkımını baskılar.

 

MSM(Metilsülfonilmetan): Doğal bir sülfür kaynağıdır. Kıkırdak dokusundaki glukozamin ve kondroitin gibi sülfür içeren maddeler kollajenle birleşerek dokuya esneklik katar. Doğal ağrı kesici mekanizmayı aktifleştirir. Kollajen bağlanmalarını düzenler ve artırır.

 

Hidrolize tip II kollajen: Enflamasyonun baskılanmak amacıyla vücudun kendi bağışıklık sistem hücrelerini düzenler.

 

Hyaluronik asit: Eklem sıvısını artırarak hareketi kolaylaştırır.

 

Boswellia serrata(Akgünlük ağacı): Yüzyıllar boyunca eklem ağrıları için kullanılan bir bitkidir.

 

Zerdeçal(turmerik): Güçlü antienflamatuar etkilere sahiptir. Ağrıyı azaltır. Eklem hareketliliğini artırır.

 

Peki Bu Besin İçeriklerine Günün Her Saatinde Kolayca Ulaşmak Mümkün mü?

 

Kesinlikle Evet,

Özekpharma olarak size özel seçtiğimiz ürün “Velavit V-ChondroMax Plus” sayesinde Eklem Sağlığınız İçin gerekli olan tüm bileşenlere kolayca ulaşabileceksiniz.

Velavit V-Chondromax Plus Takviye Edici Gıda 90 Tablet

 

Yemeklerden Sonra Alacağınız 3 Tablet  Velavit V-ChondroMax Plus İçeriğinde;

 

Glukozamin Sülfat                                                  1500 mg

Metilsülfonilmetan (MSM)                                       1005 mg

Kondroitin Sülfat                                                      750 mg

Akgünlük(Boswellia Serrata) Reçine Ekstresi         150 mg

Zerdeçal(Curcuma Longa) Kök Estresi                    150 mg

Hyaluronik Asit                                                          60 mg

Hidrolize Kollajen Tip II                                              45 mg          

bulundurur.

 

 

Ürünü Daha Detaylı İncelemek  Şimdi Tıklayın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Eklem Sağlığı
Kasım 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR